Flensbeschermers

Technical Spray Shields

Een Spray shield is een goed middel om gevaarlijke sproeiers binnen de perken te houden. Zo’n Spray shield, ook wel flensbeschermer genoemd, werkt in feite als een hoes die om de flens of ander te beschermen component heen wordt getrokken. Het materiaal is kunststof ( bijvoorbeeld PTFE) of RVS en wordt dikwijls van een doorzichtig gedeelte voor visuele controle voorzien.

Technical shield winnen aan bekendheid en hun toepassingsgebied wordt steeds breder. In de chemische industrie worden installaties van flensbeschermers voorzien. Ook bij demi water installaties wordt gebruik gemaakt van flensbeschermers. Bij energie centrales wordt een spray shield preventief aangebracht om de kans op brand in de oliecircuits rondom turbines te reduceren.

Een kritische inventarisatie ook wel Hazop studie genoemd, waar de Technical shield het best kan worden ingezet, zal de investering tot een minimum beperken. REVA helpt u daar graag verder mee. Net zoals bij het inmeten, op maat construeren en installeren van de shields.

Door gebruikt te maken van Spray shields zal de kans op een ongeval, schade aan de installatie of brand ten gevolge van een lekkende verbinding, tot een minimum worden gereduceerd en verdient de investering zich in korte tijd dubbel en dwars terug.

Wilt u meer informatie of prijzen ontvangen over onze oplossingen met spray shields, neemt u dan telefonisch contact op via +31 (0)10 435 95 19, stuur uw mail naar info@revabv.nl  of plan nu een afspraak via de button aan rechterzijde.

Wij helpen u graag verder.

Schuiven naar boven