Nieuw in programma, AT spray shields in doorzichtig PP materiaal

 

Een risico bij flensverbindingen, compensatoren en afsluiters is lekkage. Als een afdichting het begeeft en er staat druk op de leiding, ontstaat al gauw een sproeier. Als er ook nog chemicaliën, thermische olie of stoom onder druk in het spel zijn, is het resultaat al snel schade voor de omgeving. Personeel dat toevallig langs of onder een lekkende flens loopt, kan geraakt worden door de vloeistof. Bovendien kunnen agressieve media ook andere delen van de installatie aantasten.

Spray shields zijn een goed middel om gevaarlijke sproeiers binnen de perken te houden. Voor toepassingen waarbij chemicaliën in het spel zijn, worden meestal kunststof spray shields toegepast. Deze zijn in uiteenlopende materialen leverbaar.

Nieuw in het leveringsprogramma van partner bedrijf en fabrikant Applicazioni Technice zijn zogenaamde doorzichtig Polipropyleen spray shields.

Deze hoezen kenmerken zich door een hoge mate van chemische resistentie in combinatie met een transparant midden gedeelte van de hoes. Op die manier kan visueel door de hoes eventuele lekvloeistof worden gesignaleerd en kan tevens de conditie van de flens – en boutverbindingen worden gecontroleerd.


doorzichtig PP spray shield

Nieuw in programma, AT spray shields in doorzichtig PP materiaal
Schuiven naar boven